, ......De Amerikaanse verkiezingen worden gewonnen of verloren op… Internet (09-19-2016)
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

19-09-2016......De Amerikaanse verkiezingen worden gewonnen of verloren op… Internet

WijaInternetmarketing is “the name of the game” in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. En laat dat nou net mijn core-business zijn! Daarom ga ik binnenkort in New York eens kijken hoe het spel dit jaar gespeeld wordt door Hillary Clinton en Donald Trump. Natuurlijk kan Barack Obama terecht de eerste internetpresident worden genoemd, zoals Kennedy de eerste televisiepresident was. De innovatieve manier waarop Obama internet inzette speelde een cruciale rol in zijn overwinning. Een paar sterke staaltjes: 

- Via zijn goed vindbare website haalde Obama tijdens zijn campagne ruim een half miljard dollar aan donaties op. Van de 6,5 miljoen donaties waren er 6 miljoen minder dan 100 dollar. Maar vele kleintjes maken een grote.
- 13 miljoen kiezers lieten hun emailadres achter op de site. Ze kregen specifieke informatie die helemaal was afgestemd op hun persoonlijke interesses en behoeften . Obama dacht dus niet in traditionele massale doelgroepen maar in gesegmenteerde doelgroepen en zelfs individuen!

Naar IJsland en New York
Komende week neem ik weer deel aan de jaarlijkse ledenreis van VNO/NCW. We gaan dit jaar naar IJsland en… New York. Voorgaande jaren bezochten we Brazilië, Rusland, Dubai en India . Stuk voor stuk fascinerende reizen, veel geleerd en kennisgemaakt met totaal andere culturen.

Het thema van de reis dit jaar is: Water en energie. Het bezoek aan IJsland belooft veel omdat het land niet alleen rijk is aan natuurschoon, maar ook voorop loopt op het gebruik van duurzame energie en energiebronnen. We bezoeken diverse bedrijven waaronder Friöheimar Greenhouses, waar het hele jaar door tomaten worden gekweekt.

Het Amerikaanse bedrijfsleven
Na IJsland vliegen we door naar “the city that never sleeps”. Voor een kijkje in het Amerikaanse bedrijfsleven. We bezoeken o.a. het Nederlandse consulaat waar we zullen spreken met Nederlandse ondernemers die al lange tijd in New York actief zijn. En, zoals ik al zei, wil ik zien hoe een man als Donald Trump internetmarketing inzet in zijn campagne.

Marketing tips van Donald Trump
Google maar eens op “Donald Trump marketing” en je ziet hoe serieus hij internetmarketing neemt. Eén van de zoekresultaten is: De marketing van Donald Trump, met 12 marketingadviezen. Zonder een politiek statement te willen maken, wil ik een aantal van die adviezen toch met u delen:

  1. Durf te kiezen
  2. Wees authentiek
  3. Ken je vijand
  4. Vaar je eigen koers
  5. Bouw aan je netwerk
  6. Inhoud is belangrijker dan vorm
  7. Wees niet bang te adverteren op online platforms ; ze stuwen de content naar de juiste bezoeker
  8. Contentmarkering vraagt geduld, maar als het werkt, zal het organische verkeer blijven groeien en u verder helpen dan gedacht. En
  9. Alle publiciteit is goede publiciteit.

Natuurlijk is ondernemer zijn iets anders dan presidentskandidaat zijn, maar toch kunnen een aantal van deze adviezen goed van pas komen!


Wija

 

Neem hier contact met ons op

 

Blog

03/15/2018Team Agro
01/30/2018......Actueel
Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing