, Het verband tussen Netwerken en Internetmarketing
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

11-17-2014……Het verband tussen Netwerken en Internetmarketing

WijaNetwerkbijeenkomsten heb je in diverse soorten, maten en smaken. Mijn netwerkbijeenkomsten zijn met name die van het VNO-NCW Midden en van De Maatschappij.

Voor mij zijn het plezierige onderbrekingen van de dagelijkse werkzaamheden, je treft diverse mensen die je al kent en maakt kennis met nieuwe mensen.

Vaak bestaat de netwerkbijeenkomst uit een interessant bedrijfsbezoek met een gepassioneerde eigenaar of directeur, die graag zijn ervaringen wil en durft te delen. Het geeft bijna altijd vernieuwende inzichten op het zakendoen.

 

Najaarsexcursie VNO-NCW regio Zwolle

Zo ook op de Najaarsexcursie VNO-NCW regio Zwolle. Thema: binden en verbinden, met elkaar kennis delen en netwerken. Ontvangst bij PM Bearings Dedemsvaart.

 

PM-Bearings uit Dedemsvaart

We worden ontvangen door algemeen directeur Herman Lüth en financieel directeur Gerlo Prinsen. Bij PM-Bearings wordt het gereedschap gemaakt voor de machines waarmee onderdelen voor bijvoorbeeld de iPhone, ooglaserapparaten, MRI-scans, 3d-printers of Oled-schermen worden gemaakt.

PM is één van de twee metaalbedrijven wereldwijd waar zo nauwkeurig gewerkt wordt, met afmetingen tot een miljoenste van een millimeter. Uniek dat zo'n beetje alle grote fabrikanten op het gebied van telecommunicatie en medische apparatuur onderdelen gebruiken van deze Dedemsvaartse firma.

 

Vestiging Dedemsvaart

Bij de vestiging in Dedemsvaart werken ruim 100 medewerkers. Op de tweede vestiging in Hengelo werken 75 mensen, voornamelijk voor de luchtvaarttechniek. Naast medewerkers op universitair- en HBO niveau werken bij PM Bearings ook mensen met een beperking en zijn er mensen via de sociale werkvoorziening Larcom gedetacheerd. Volgens Herman Lüth een onmisbare groep binnen zijn bedrijf.

 

Binden en verbinden

Na de bedrijfspresentatie worden we verdeeld in 2 groepen, 1 groep gaat voor de bedrijfsrondleiding,
de andere groep gaat aan de slag met het thema binden en verbinden.
In kleine groepjes maken we eerst nader kennis en we overleggen daarna hoe het VNO-NCW ons zou kunnen helpen om onderling meer en effectiever contact te hebben.

 

Elkaar verder helpen

Hoe mooi zou het zijn als je binnen je bedrijf met een vraagstelling zit en je gewoon de telefoon kunt pakken of een mail kunt sturen naar iemand binnen “de club”.

Dat zou inderdaad mooi zijn maar......... dan moet je elkaar wel kennen en weten wat iedereens professie is.
Met andere woorden dan moeten we eigenlijk intensiever contact hebben. Kan het VNO-NCW ons hiervoor een platform bieden? Jazeker kan dat! Het merendeel van de leden heeft een linkedin account hoe gemakkelijk zou het zijn als we een (besloten) linkedin groep zouden hebben waar we terecht zouden kunnen met al onze vragen en problemen. Je treft op deze manier altijd mensen binnen de club die een passend antwoord weten op jouw vraag. Een linkedin groep voor VNO-NCW leden dus.

Ik heb nieuws voor U, deze VNO-NCW Midden Linkedin groep is er al!
Wija

 

 

 

Een enkeling knikt instemmend, voor het merendeel van de groep is het echter geheel nieuw. Hoe komt dat nu? Een mooie linkedin groep en bijna niemand van de doelgroep is op de hoogte
terwijl de Social media netwerken zo goed faciliteert.

 

Internetmarketing als oplossing

In de praktijk blijkt dit eerder regel dan uitzondering, de mooiste internetplatformen worden gebouwd en ontwikkeld, alleen de mensen voor wie het bedoelt is weten het niet of gebruiken het niet.

Internet oplossingen zijn het stadium van techniek allang voorbij (alles is te bouwen) echter het vertellen en delen met de doelgroep dat is de nieuwe uitdaging. Oftewel communicatie is de oplossing die we moeten leren toepassen op het internet. Hier op kantoor noemen wij dat Internetmarketing.

Benieuwd hoe u internetmarketing nu echt effectief binnen de eigen organisatie inzet? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met mij op en ik kom graag bij u op de zaak langs.

 

Wija,

 

Neem hier contact met ons op Wija

 

Blog

03/15/2018Team Agro
01/30/2018......Actueel
Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing