, De zevenheuvelenloop te Nijmegen
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

11-17-2014……De zevenheuvelenloop te Nijmegen

Een half jaar geleden heb ik mij ingeschreven voor de zevenheuvelenloop te Nijmegen. Een populaire loop, waar maar liefst 40.000 hardlopers aan deelnemen. In aanloop naar deze wedstrijd heb ik gedisciplineerd driemaal per week getraind. Iedere zondag liep ik een duurloop van minstens 15 kilometer. Theoretisch gezien was ik er helemaal klaar voor om de 15 kilometer te voltooien.

 

Zenuwen de baas

Miranda VrielingZowaar, zondag 17 november was het dan zover. Eerlijk is eerlijk door iedere week te trainen met medelopers die net zo fanatiek zijn als ik, wordt de lat onbewust toch hoger gelegd. Uiteraard wil ik dit liever niet toegeven, maar zondagmorgen viel ik dan toch door de mand. Mijn darmen waren ook weer op de hoogte dat er een 'loopje' aan zat te komen. Tot overmaat van ramp werd ik gedurende de autorit ook nog wat misselijk. Het weer zat ook niet mee, want het regende pijpenstelen en het was waterkoud.

 

Gedrevenheid

Ik dacht bij mezelf: 'waarom doe ik dit ook alweer?' Ik liet me niet kennen en stond netjes om 13:00 uur in mijn poncho bij de start te wachten totdat ik mocht gaan lopen. Mijn geduld werd enigszins op de proef gesteld. Doordat ik in het vierde startvak stond, mocht ik pas na 24 minuten van start. Mijn hardloopmaatje had me geadviseerd om de eerste 6 kilometer rustig aan te doen. Dit leek me een verstandig idee. De muziek van mijn MP3-speler suisde door mijn oren en ik zag een horde mensen voor mij uit lopen, heuvel op, heuvel af. Het was prachtig gezicht. Na een kilometer wist ik weer waarom ik me had opgegeven: 'om te knallen, hoezo rustig aan doen?' Daar kwam dan toch mijn gedrevenheid weer om de hoek zetten. Ik eindigde met een tijd van 1.11.26. Met een gemiddelde snelheid die iets hoger lag dan de Cascaderun in Hoogeveen oftewel we liggen op koers.

Maandagmorgen kijk ik dan ook terug op een geslaagde hardloopwedstrijd en ga ik weer 'gedreven' van start de nieuwe werkweek in.

Miranda Vrieling

Neem hier contact met ons op Wija

Blog

03/15/2018Team Agro
01/30/2018......Actueel
Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing