, De magie van Dubai
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

11-05-2014……De magie van Dubai


Vandaag bezochten we het Nederlands Consulaat in Dubai waar we ontvangen werden door Rob de Leeuw:

Wija

Consul-Generaal  der Nederlanden en twee leden van de Netherlands Business Council Dubai: Giovanni Angiolini (voorzitter) en Jeroen Tollenaar(vice voorzitter). Het consulaat is gevestigd op de 32e verdieping van een kantoortoren.  


De functie van het consulaat is onder andere drempelverlagend optreden voor het Nederlandse bedrijfsleven. Dubai en ook Abu Dhabi zijn vooruitstrevende staten waar economisch veel gebeurt. Het biedt voor het Nederlandse bedrijfsleven dan ook voldoende mogelijkheden.
Er heerst een enorm positivisme. De staten zijn erg actief als het gaat om branding, merklading en landmarks om Dubai en Abu Dhabi internationaal op de kaart te zetten. De toplaag heeft naar mijn mening beslist visie. Zo heeft Dubai met een overgrote meerderheid van de stemmen de Expo 2020 binnengehaald.

 

Wereldwijde investeringen

Economisch zijn de staten heel gevarieerd, er wordt veel geld geïnvesteerd. Dit zie je onder meer terug in de infrastructuur, de prachtige kantoren, hotels, industrie, havens en luchthavens. Tevens wordt er vanuit de hele wereld geïnvesteerd in vastgoed. Dit alles leidt tot veel arbeidsplaatsen en trekt de jeugd aan.

We hebben van verschillende mensen gehoord dat veiligheid hier een vanzelfsprekend iets is. Je ziet nagenoeg geen politie op straat, de politie is veelal in burger en dienstplicht geldt hier voor iedereen. Voor vrouwen is dit overigens op vrijwillige basis. Iedereen gaat ook graag in het leger, men wil een internationaal aanzien. Binnen het leger is sprake van emancipatie, zo zijn hier bijvoorbeeld ook vrouwelijke straaljagerpiloten.

 

Een vertekend beeld

De voorzitter van het Nederlandse Business Council is zeer bevlogen over Dubai en ervaart dat de westerse media de mensen een heel vertekend beeld van de werkelijkheid geven. De mensen in Dubai zijn volgens dhr. Angiolini veel coulanter dan de Nederlanders. Dubai is een smeltkroes van culturen. Dubai groeit hard en heeft enorm veel mogelijkheden. Zakendoen is hierdoor interessant. Dubai is de gateway voor onder andere China, India en Afrika en in mindere mate voor Europa. Engels is de voertaal. Giovanni geeft ons als Nederlandse ondernemer het advies: "Kijk buiten je eigen regio, zie kansen en mogelijkheden over de grens en kom naar Dubai". 

Wija     Wija     Wija

 

 

 

 

 


's Middags bezochten we Sunkissed Flowers, een Nederlands bedrijf waarvan Willum van den Hoogen eigenaar is.


Volgens hem is de magie van Dubai:

  • Veiligheid
  • Centrale ligging ten opzichte van Afrika, Europa en Azie
  • Handels georiënteerd met goede logistieke faciliteiten
  • Goede personele mogelijkheden, goed opgeleide mensen uit de hele wereld willen hier werken 
  • Iedereen kan hier komen werken

Deze eigenschappen maakt Dubai concurrerend.

Wija

 

 

Neem hier contact met ons op

 

 

Blog

03/15/2018Team Agro
01/30/2018......Actueel
Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing