, Uw rol in voldoende gezond voedsel
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

08-31-2015......Voldoende gezond voedsel voor alle mensen op de wereld. En úw rol daarin

U bent van harte uitgenodigd voor het jaarcongres van De Maatschappij dat op 1 oktober dit jaar in Veenhuizen wordt gehouden. Het thema is: Het Geweten van het Eten. Voldoende, gezond voedsel voor alle mensen, hoe krijg je dat voor elkaar? En dat ook nog eens op een duurzame manier, met respect voor dieren en milieu. Voor die uitdaging ziet agrarisch Nederland zich gesteld. En Drenthe heeft daarin een voorbeeldfunctie. Innovatief en met 100% aandacht voor voedselveiligheid. Kom ook op 1 oktober en ontdek welke rol ú kunt spelen! Maar wie organiseert dit evenement eigenlijk?

Bekijk hier alvast de trailer van het Jaarcongres 2015:

 

De Maatschappij steekt haar nek uit

De Maatschappij, met Koning Willem Alexander als beschermheer, is een netwerk dat al 240 jaar de verbindende schakel is tussen overheid, onderwijs en ondernemers. Het doel? Voorwaarden scheppen voor een innovatief ondernemend Nederland. Dit keer opnieuw met een gedurfd thema. Als voorzitter van het Departement Drenthe werd mij 18 maanden geleden gevraagd het Jaarcongres 2015 te organiseren. Een eer, maar ook een heleboel verantwoordelijkheid en veel werk.

 

Thema, partners, locatie, programma, sprekers

1 ½ Jaar, tijd zat denk je dan. Met 12 andere vrijwilligers zijn we vorig jaar moedig aan de klus begonnen. Toen we het thema eenmaal hadden gekozen, Het Geweten van het Eten, met die duidelijke link naar Agrarisch Nederland, zochten en kregen we de medewerking van LTO. En dan krijgt de tijd plotseling vleugels. Welke locatie? Je gaat her en der op locatiebezoek om indrukken op te doen. Uiteindelijk kozen we voor Veenhuizen. Dan aan de slag om het programma uit te werken en inspirerende sprekers te vinden. Er moest natuurlijk een communicatieplan worden geschreven en in die fase ontstond het idee van een trailer, een kort filmpje om het congres te promoten. Goed plan, zo’n filmpje, maar mensen wat een werk! We vonden een aantal trendsetters op het gebied van voeding en agro die stuk voor stuk goed waren voor een spannende quote. Het is een prachtige film geworden met belangeloze medewerking van een groot aantal mensen. De trailer hebben we via social media verspreid en gemaild naar mensen die we wilden uitnodigen.

 

De laatste loodjes

Na een korte vakantie (even heerlijk uitrusten, even geen congresvergaderingen) restten ons nog maar 6 weken voorbereidingstijd. En wat moet er nog veel gebeuren! Als ik daarover in een congresvergadering mijn zorgen uit, zijn de reacties hartverwarmend. Iedereen pakt zijn taak energiek op. Het komt beslist goed!

Nu ik dit schrijf zijn er nog 4 weken te gaan. In mijn mailbox stroomt de congresmail binnen, met fantastische resultaten.
Ik weet het zeker: het wordt een fantastisch jaarcongres, Drenthe wordt super op de kaart gezet.
En… U komt toch ook!!

Groet,

Wija

Contact Wija Internetmarketing

Blog

03/15/2018Team Agro
01/30/2018......Actueel
Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing