, Terugblik Economielezing Voedsel voor de economie
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

03-06-2015……Terugblik Economielezing Voedsel voor de economie

Op het gebied van voedsel zijn veel ontwikkelingen aan de gang. Zowel de productie als consumptie verandert, omdat er steeds meer vraag is naar pure producten die niet veel toevoegingen en bewerkingen bevatten. De markt speelt in op de vraag naar gezond voedsel, hier liggen dus kansen voor ondernemers. Zo wordt er verteld tijdens de leerzame en interessante Economielezing van Provincie Drenthe die gisteren in het Hof van Saksen werd gegeven.
Wija 

 

 

 

 

 

 

 

Geweten van het eten
Dik Goorhuis, eigenaar van River2Sea en expert op het gebied van ontwikkelen van duurzame voedingsconcepten, laat trends en ontwikkelingen in de voedselketen zien. Hij kijkt internationaal, nationaal en provinciaal. Eén van de consumententrends is dat de natuur wordt gezien als bron van gezonde voeding en levensstijl. Het jaarcongres van De Maatschappij schenkt hier ook aandacht aan. Het congres wordt dit jaar in Veenhuizen georganiseerd door departement Drenthe en heeft als thema 'Het geweten van het eten'. We moeten intensiever en op andere manieren voedsel produceren, doordat de ruimte voor land- en tuinbouw steeds beperkter wordt op onze dichtbevolkte planeet. Bovendien is er vanuit de samenleving steeds meer vraag naar eerlijk voedsel dat dichtbij wordt geproduceerd. Dit spanningsveld levert voldoende stof op voor een congres. Ter voorbereiding van het jaarcongres deze jaarcongres video gemaakt. Die tevens tijdens de Economielezing werd onthuld.

FoodXperience Centre

Tijdens de Economielezing horen we dat het een kans is voor Drenthe om toeristen kennis te laten maken met Drentse producten. De FoodXperience Centre die De Maatschappij op wil richten in Drenthe sluit aan bij dit idee. Het Centre moet een educatieve ontmoetingsplaats worden voor consumenten en producenten, waar het 'Geweten van het eten' centraal staat.

Hier nog 2 video's zo als getoond bij de economielezing:

    

Wija bij de World Food Expo in Milaan
Als afsluiter van de Economielezing was er een Healthy Ageing Business Borrel Drenthe, met als thema Food & Nutrition. Al het eten was puur natuur en biologisch. Dit deed denken aan de Expo Milano in Milaan, waar Wija vandaag aanwezig zal zijn. De Expo heeft dit jaar als thema 'Voedsel voor de planeet', energie voor het leven'. Dit thema omvat technologie, innovatie, cultuur, tradities en creativiteit en hoe deze elementen zich verhouden tot eten en diëten. Deze elementen uiten zich voor Nederland in het Holland Paviljoen op de Expo. Nederland is al eeuwen bezig met het oplossen van kwesties rond voeding, water en energie onder het motto 'Share Grow Live'. Op het paviljoen komt dit naar voren door middel van tijdelijke exposities over de toekomst van groenten en fruit, nieuwe manieren van voedsel maken en eten en de relatie tussen natuur en technologie.

Neem hier contact met ons op

 

 

 

Blog

03/15/2018Team Agro
01/30/2018......Actueel
Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing