, Wija Internetmarketing | Social Media
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

Social media

 

WijaFacebook WijaTwitter WijaLinkedin WijaGoogle WijaInstagram WijaYoutube WijaPeriscope SnapWija

Scoren met Social Media

"Ik vind het toch zo moeilijk om Social Media effectief in te zetten voor mijn bedrijf. Het kost vaak veel tijd en zeg nou zelf, wat levert het op?"

Regelmatig komen we in de praktijk tegen dat bedrijven moeite hebben met het effectief inzetten van Social Media. Onder meer Twitter heeft een wat minder goed imago. Veel mensen spuien hun ongenoegen over uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld wanneer een BN'er een negatieve uitlating plaatst op Twitter, springt de media hierop in. Dit gecreëerde beeld is niet altijd comform de werkelijkheid.

Wija

Als het nu gaat om Facebook, Linkedin, Twitter of Instagram het biedt absoluut een toegevoegde waarde voor uw organisatie. Denk alleen al hoe u zich kunt profileren op het internet. Wanneer een klant u via Google zoekt dan wilt u natuurlijk dat er zoveel mogelijk resultaten worden getoond. Dit bewerkstelligt u onder meer door de inzet van Social Media. Hierdoor toont Google naast uw website, ook uw Facebook pagina en uw Twitter account.

Uw eigen netwerk en het Facebook netwerk
Daarnaast heeft u natuurlijk, wanneer u voldoende volgers hebt opgebouwd een geweldig netwerk, dat u kunt benutten op diverse wijzes. Daarbij kunt u naast het eigen netwerk gebruik maken van het netwerk van Facebook via  Facebook Advertising  hiermee kunt u al met een gering budget zeer veel potentiële klanten bereiken. 

Facebook advertising: Stel dat u uw huis wilt verkopen in de gemeente Assen. Hoe leuk zou het dan zijn dat mensen uit de gemeente Assen, die een Facebook account hebben, juist uw woning uit Assen terug zien in hun tijdlijn. De kans dat de inwoner uit Assen uw advertentie ziet, is tegenwoordig velen malen groter in Facebook dan in een huis-aan-huis folder.

Twitter

Vergroot uw bereik door gebruikers via Tweets makkelijk door te sturen naar uw website. Daarnaast vergroot Twitter uw netwerk, uw (potentiele) klanten zitten op Twitter. Ook kunt u Twitter gebruiken om uw klanten te woord te staan, zo staat uw op een persoonlijke manieren nog dichter bij uw klanten.

LinkedIn

"Het zakelijke sociale netwerk". Het doel van Linkedin is om gebruik te maken van elkaars netwerken. Doordat LinkedIn een zakelijk sociaal netwerk is, is het zeer geschikt om uw producten of diensten te promoten, daarnaast vergroot het uw Netwerk, en komt uw makkelijker in contact met (potentiele) zakelijke klanten. 

Meer informatie:

Wilt u meer informatie over de inzet van Social Media kanalen als: Facebook, Twitter, Linkedin. Instagram, Google+, Youtube, Pinterest, & Periscope voor uw bedrijf ? Neem dan contact met ons op!

Social media beheer

Vooraf bepalen we samen met u welke onderwerpen onder de aandacht moeten worden gebracht. Vervolgens maken wij hier voor de gehele periode berichtgeving over, welke u vervolgens ter goedkeuring krijgt te zien. De werkzaamheden worden uitgevoerd op uur basis. U zit dus nergens aan vast. Informeer nu naar onze Sociale Media beheerservice zodat ook uw bedrijf online zichtbaar blijft.

 

Tips voor Instagram:

Nieuw Instagram logo

Sinds kort maakt Instagram net als Facebook gebruik van het algoritme. Hoe hoger het interactie percentage van het bericht, hoe hoger het bericht in de tijdlijn van je volgers zal verschijnen. Over het algemeen hebben bedrijven minder interactie met hun volgers dan  persoonlijke accounts. Hierdoor is het als bedrijf moeilijker om zichtbaar te worden op Instagram.  Wij hebben een aantal tips op een rij gezet:

1: Consistente fotofeed

Zorg ervoor dat je Instagram account zich richt op één onderwerp, hierdoor zijn de berichten relevanter voor je volgers, en zal het interactie percentage hoger zijn. Wanneer het account zich richt op meerdere onderwerpen, is het voor de volgers minder relevant. Hierdoor zal het interactie percentage lager zijn.

2: Actiever/socialer worden

Zorg ervoor dat er contact is met je volgers. Reageer op een vraag, bedank een positieve reactie, like af en toe ook de berichten van je volgers. Hoe actiever dit gebeurd, hoe meer je terugkrijgt. Dit zorgt voor een hoger interactie percentage.

3: Gebruik hashtags

Bij elke foto die je plaatst mag je maximaal 30 hashtags plaatsen. Probeer ook zoveel mogelijk hashtags te gebruiken, zodat zoveel mogelijk mensen jou foto te zien krijgen. Zorg er alleen wel voor dat de hashtags relevant zijn, dit kan getest worden via Instagram zelf of via Websta en Hashtagify.

4: Interactie uitlokken

Een goede manier om interactie te krijgen bij een foto is door een vraag te stellen. Zorg er dan voor dat het een makkelijke en leuke vraag is waardoor je volgers sneller zullen reageren. Wees creatief in het maken van een bericht, probeer bijvoorbeeld eens een bericht met: 'Wat klopt hier niet?. Als een bericht veel interactie oplevert, plaats een vergelijkbaar bericht een paar weken later. Je zult zien dat er dan weer een hoge interactie zal zijn.

5: Frequent posten en timing

Je actieve volgers kijken meer dan één keer per dag op Instagram, waarom zou je zelf dan niet vaker per dag actief zijn? Ook de tijd van het plaatsen van het bericht speelt een grote rol voor het halen van een hoge interactie percentage. Het is belangrijk om na te denken over wanneer het voor de volgers interessant is om jouw bericht te lezen. Wanneer jij een bericht plaats waarin een tip staat voor het avondeten, moet ervoor gezorgd worden dat het bericht tussen 3 en 5 uur 's middags geplaatst wordt, zodat het vlak voordat de volgers beginnen met het avondeten zichtbaar is.

Meer weten over Instagram? Of weten of hoe u Instagram nog effectiever kunt inzetten voor uw eigen organisatie? Neem contact met ons op.

Ik heb interesse in Social Media

 

 

Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing