, Case Strategisch Internetmarketing plan | Invent
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

Energiebesparing via email en Facebook... Kan dat...

Hoe adviesbureau Invent uit Beilen een nieuwe internetmarketingstrategie kreeg en email en Social Media inzet om effectief met klanten en prospects te communiceren.

Wija

Invent is een sterk op de praktijk gericht adviesbureau voor het verduurzamen en energiezuinig maken van nieuwe en bestaande bouw. Het opvolgen van de door Invent gegeven adviezen leidt tot een substantiële energiebesparing en een aangenaam, comfortabel en gezond binnenklimaat. Verspilling van kosten en energie wordt voorkomen.

Bij Invent werken gedreven mensen die passie hebben voor hun vak, die zich voor de volle 100% inzetten om hun visie op energiebesparing te realiseren. Die filosofie zie je al als je naar hun kantoorgebouw kijkt: volledig duurzaam gebouwd; er is zelfs geen aansluiting op het gasnet nodig! Eigenaar, Joop Eising, rijdt in een elektrische Opel Ampera; daarvoor is bij het kantoor te Beilen een laadpaal geïnstalleerd. Maar Joop Eising vond dit allemaal nog niet voldoende. Hij vroeg Wija hem te helpen om zijn visie op duurzaamheid en energiebesparing ook online de wereld in te sturen.

De marketinguitingen waren tot voor kort veelal ad hoc en er was vraag naar een gestructureerde marketingstrategie. Daarom is in samenwerking met Wija een nieuwe, internetmarketingstrategie ontwikkeld. Daarmee werd tevens binnen de organisatie een veranderingstraject in gang gezet. De organisatie werd zich bewuster van haar sterkten en zwakten en heeft direct bij de uitrol van het plan positieve stappen gezet.

In dat proces werd duidelijk dat er een markt open lag welke nog niet door Invent werd bediend. Bij het ontwerp en de bouw van de nieuwe website wordt deze nieuwe doelgroep effectief aangesproken. Een nog specifiekere benadering van deze doelgroep vindt plaats via Social Media. De campagne die hiervoor is opgezet, zal binnenkort uitgerold worden. Hiervoor is gedegen onderzoek gedaan, waarbij en antwoord is gevonden op vragen als: ‘Waar op internet bevindt de doelgroep zich?’ ‘In welke forums moet Invent acteren?’ En: ‘Hoe moet Invent deze doelgroep aanspreken?’ Om de implementatie van de campagne te laten slagen, ontvangen medewerkers van Invent coaching & training. Dit is ook van belang om een goede vertaalslag te kunnen maken van het Strategisch Marketingplan naar de operationele uitwerking ervan. Hierin leren de medewerkers concreet hoe de ‘tone-of-voice’ moet zijn, en hoe zij zo effectief mogelijk met de doelgroep kunnen communiceren.

Om haar bestaande klanten aan zich te kunnen binden, en ze te voorzien van informatie op maat, zet Invent, in samenwerking met Wija, emailmarketing in. Zo wordt het ook mogelijk om de interesses van klanten te kunnen meten. Die informatie gaat rechtstreeks in de database waardoor de klantprofielen optimaal up-to-date kunnen worden gehouden. Invent weet dan precies waarin de klant geïnteresseerd is; daarna stuurt het systeem de geïnteresseerde klant volautomatisch de informatie waar hij of zij behoefte aan heeft. En kan de buitendienst heel gerichte bezoeken brengen. Kortom, het traject dat Invent is ingegaan is een prachtig proces, waarmee het bedrijf online kan laten zien ‘wat voor mooie dingen zij allemaal doen’, zoals Joop Eising het omschrijft. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf om emailmarketing en Social Media in te zetten om veel effectiever te communiceren met uw doelgroepen?

Neem hier contact met ons op

Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing