, Case Internetapplicaties | Frans Muller
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

Baas over uw eigen internetapplicatie

WijaAls ondernemer wilt u snel kunnen handelen. Dat geldt zeker als u online zaken doet of wilt gaan doen. Dan wilt u zelf altijd in controle zijn en niet overgeleverd aan de mensen van de techniek. U wilt direct kunnen anticiperen op de actualiteit van de verkoop.  Lees meer...

Een voorbeeld uit de praktijk
Met dat probleem zat ook Frans Muller, een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar accessoires levert voor de schoenenbranche in de Benelux: veters, inlegzolen, reinigingsproducten, schoenverzorgingsproducten, schoenlepels, enz. Het bedrijf deed al veel via internet: het had al een snelle online bestelprocedure, een fraaie online catalogus, zelfs een heuse online opleiding voor de verkoper in de schoenwinkel, de Shoe Care Academy. Zo op het oog  had men de zaakjes goed voor elkaar. Toch was men niet tevreden. Het bedrijf wilde veel sneller kunnen acteren. Z'n website zelf snel kunnen aanpassen, en dat zonder veel technische kennis. Klaar zijn voor de implementatie van bijvoorbeeld Social Media.

Zo kwam Frans Muller bij ons. Hoe hebben wij dat aangepakt? Wat was het resultaat? En wat kunt u van de casus van Frans Muller leren?  Eerst iets over het resultaat.

We zijn best trots op het eindresultaat. Kijk zelf maar eens op http://www.fransmuller.nl/. We hebben de bijzonder goed doordachte huisstijl vertaald naar de techniek, maar dan zo dat deze netjes werkt in alle browsers. Daarbij is de huisstijl niet aangepast aan de techniek maar is de huisstijl leading gebleven.

Het Grafisch Ontwerp van de website sluit perfect aan bij de reeds bestaande en periodiekverschijnende gedrukte versie van de catalogus. Dus telkens als de nieuwe catalogus uitkomt, ademt de website die hele "look-and-feel" van de catalogus. Eén op één. Klik "Catalogus" op de website van Frans Muller maar eens aan.

Wija

De periodiek verschijnende gedrukte uitgave van de catalogus loopt volkomen synchroon met de online versie op de website. Een enorme winst in tijd en geld. Dankzij een eenmalige investering in de juiste website is het bedrijf altijd in controle en niet overgeleverd aan de mensen van de techniek. Zo kan het bedrijf direct anticiperen op de actualiteit van de verkoop.

Strategisch plan
Voorafgaand aan de bouw van de site hebben wij een strategisch plan ontwikkeld om de overgang van offline naar online te faciliteren.Klik hier voor meer info over de algemene inhoud van zo'n plan. Dit plan omvatte in het geval van Frans Muller een analyse en inventarisatie van de reeds bestaande werkwijze in de automatiserings-systemen en de verkoop. Deze inventarisatie is vertaald naar een online concept. Dit concept is door Wija Koers doorontwikkeld naar een visueel prachtige, verkooptechnisch sterke website die zeer toegankelijk is voor de bezoeker en heel makkelijk en zonder technische kennis is aan te passen door de eigen contentmanager van het bedrijf. Die kan bijvoorbeeld in een handomdraai de header, de hoofdbanner  en de afbeeldingen op de website naar wens aanpassen. En dat ook nog op een zoekmachinevriendelijke manier. Kijk maar eens naar de blokjes op de homepage van de Frans Muller site. Stuk voor stuk gemakkelijk aan te passen of te vervangen.

WijaSnelle doorlooptijd
Op allerlei wensen en eisen die tijdens het proces ontstonden, zijn we bijzonder flexibel ingesprongen, getuige de doorlooptijd van dit project: aanvang bouw medio maart 2011; medio mei was de website live. Daarna zijn de contentmanagers zelf doorgegaan met het vullen van het Franstalige gedeelte van de website en de catalogus die wij op de achtergrond al klaargezet hadden, gevuld met circa 250 artikelen met verkooptechnisch waardevolle content.
De twee door ons opgeleide contentmanagers, gefaciliteerd door ons zoekmachinevriendelijke CMS (Content Management System) kunnen de website geheel zelfstandig en SEO-vriendelijk managen. 

Operationeel 
Momenteel is Frans Muller bezig zich voor te bereiden op de operationele fase. Ze kunnen straks helemaal "los" dankzij de opleiding die de contentmanagers bij Wija Koers genoten hebben door diverse Social Media workshops op onze locatie in Hoogersmilde, de training en opleiding tijdens de oplevering van de website en de catalogus. En natuurlijk houden we de mensen bij de tijd door onze periodieke Koerscorrecties.

Neem hier contact met ons op

 

 

Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing