, Melkveestudieclub
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

Melkveehouderij Studieclub

''Hoe zorg je ervoor dat jij als Boer én Ondernemer weer gewaardeerd en gerespecteerd wordt door de directe omgeving?''

Namens Sietske Hilhorst en Geke Enting nodigen wij u uit om mee te doen met de Studieclub; Melkveesector proactief in beeld.


Foto credits: Wietske Elzinga

Melkveehouder Sietske Hilhorst: "Ons doel is Melkveehouders bewust maken van Ondernemerschap en daarbij behorende communicatie naar stakeholders." We zijn met een groep van 10 a 20 melkveehouders en andere geïnteresseerden en we komen dit voorjaar 3 avonden bij elkaar. We gaan een communicatiestrategie ontwikkelen als antwoord op de ¨georganiseerde¨ weerstand tegen de melkveehouderij sector. Hierbij is het van groot belang dat we allemaal hetzelfde verhaal vertellen.

Wat gaan we doen?

Actief leren communiceren in studiegroepverband.

Wij zijn geïnspireerd door de Bloembollen-sector. 

Twee nare Zembla uitzendingen en acties van o.a. Bollenboos met als doel het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verbieden en daarmee het bestaansrecht van de sector te vernietigen.

De bollenboeren lieten dit niet gebeuren, zij namen het initiatief en startten een communicatieactie met behulp van onder andere de social media om het echte verhaal te vertellen. Met als gevolg veel positieve media berichten en initiatieven zoals fietsroutes langs prachtig gekleurde bollenvelden.

Om dit zelfde verhaal te ontwikkelen zal duidelijk moeten worden:

    Melkveesector Studieclub
  • wie zijn we
  • wie we graag willen zijn
  • hoe willen we dat de omgeving over ons denkt / spreekt
  • hoe gaan we dit duidelijk maken

Kort samengevat: er wordt over ons gesproken: Nu gaan we zelf spreken!

 

Bekijk hier ook de Melkveehouderij Studieclub flyer

 

Eerste volgende bijeenkomsten:

Datum Ontvangst   Aanvang Locatie                                   
dinsdag 15 oktober 2019       19:45 uur        20:00 uur Rijksweg 236, Hoogersmilde


Melkveehouder Geke Enting:
"Wat wij willen is proactief communiceren over de melkveehouderij, in plaats van te reageren op negatieve media berichten. Zodat "actiegroepen" en vele anderen minder ruimte hebben om hun "waarheid" te presenteren aan de buitenwereld en ons het werken onmogelijk te maken."

Interesse gekregen?

Contact Wija Internetmarketing


Zo leuk is de Melkveestudieclub!

5 juli 2019 zijn we met een groot aantal deelnemers van de Melkveestudieclub een dagje opstap geweest naar Dokkum om inspiratie op te doen bij Brouwerij Dockum en ZUCO.

Brouwerij Dockum
Brouwerij Dockum brouwt op ambachtelijke en authentieke wijze traditionele bierstijlen zoals Herfstbok, Blond, Weizen en Tripel, maar ook opkomende bier stijlen zoals Stout en Gruitbier. Tijdens de rondleiding zijn we alles te weten gekomen over het brouwproces en hebben we heerlijke speciaalbieren kunnen proeven.

Brouwerij Dockum


ZUCO
Zuivelcoöperatie ZUCO ofwel de samenwerking kan uniek genoemd worden. Deze is ontstaan uit chemie tussen een melkveehouder en een kok. Ondernemers uit verschillende hoeken van de economie die elkaar vonden als leverancier en afnemer. De melkveehouder als creatieve agrarische ondernemer die zijn rundvlees verkocht aan de kok die als horeca ondernemer open stond voor eerlijke en lokale producten. We hebben hier genoten van een heerlijk ijsje die uit deze bijzondere samenwerking voort is gekomen.

ZUCO

Ervaringen van leden:

''In de Ambassadeurstrainingen voor TeamAgroNL gegeven en verzorgt door Wija Digital Marketing veel opgestoken. Een gedreven vakvrouw die haar kennis en kunde met passie overbrengt op de enthousiaste Ambassadeursgroep. Geleerd dat een berichtje op Twitter meer mogelijkheden en bereik kan generen. Dat zegt deze pluimveeman op Klompen.'' - Jan Brok

''To-the-point, helder en begrijpelijk. Mooie training voor hen die meer willen leren dan hoe je berichtjes op social media plaatst. Niet alleen over de knikkers maar ook over het spel. Aanrader.'' - Antje Kingma

''Enthousiaste begeleiding gehad waar we veel aan hebben, bedankt!'' - Karin Bergmans

"Essentie voor veel boeren ligt bij de vraag: waarom moet ik er zelf iets van weten.Ze betalen liever iemand anders om voor hen te communiceren. Dus stap 0: waarom moet je er zelf over nadenken" 

"We zijn ondertussen allemaal ondernemer geworden in de melkveehouderij, althans zo zien we onszelf graag. Maar met ons eigen imago gaan we nog niet als ondernemers om. Dat moeten we inzien en aanpakken." -Hans Brinke

"Ik heb er vooral wat aan dat ik een beetje zie wat voor spel er gespeeld wordt en dat ik snap wat het effect is van mijn acties op social media (dus bijvoorbeeld niet een bericht delen waar je t niet mee eens bent. Ook niet op reageren want daarmee maak je t alleen maar groter)" -Giske Warringa-van Es

"Wat ik ervan geleerd heb. Vooral waar ik me op wil richten om onze sector beter in het daglicht te zetten. Met positieve berichtgeving. Ik wil me helemaal niet richten op negativisme over de sector er zijn mensen zat negatief. Ik wil positivisme uitstralen over mijn bedrijf en mijn sector. Want ik ben hier ook allebei heel trots op!" -Hans Brinke

"Lokaal communiceren zoals de columns, boerderij educatie, uitleg op scholen, buurtvisite en sportschool...
‘blije koe geeft melk’" -Bernd Hietberg

"Bewustwording, je kunt je niet meer afsluiten van de buitenwereld, je erf is groter dan je denkt maar dat biedt ook kansen. Goede concrete tips gehad. Je bent niet alleen en er zijn ook veel medestanders maar dat geluid moet ook de bühne op. En er is altijd een manier die bij je past, klein beginnen in je eigen omgeving. We hoeven niet direct allemaal massaal te gaan tweeten, praatje in de buurt is ook een goed begin. Je ziet vanzelf meer mogelijkheden die jou passen." -Aletta van Goor


Onze vraag aan u is;
Doe ook mee!

Laat ons uw deelname weten via onderstaande knop of dit formulier . En wij sturen u alle informatie als ook de benodigde bijdrage voor deelname.
Groet, Sietske, Geke en Wija

 

Contact Wija Internetmarketing

 

Hoe groter de groep mensen die enthousiast met ons meedoen, hoe groter ons bereik, hoe gemakkelijker we de sector positief in beeld kunnen brengen. Weet je nog iemand die dit leuk vindt en graag mee wil helpen? Laat het ons weten dan nodigen we hem / haar uit.

 

Ter studieclub inspiratie alvast een korte video over de toekomst van de NL Food sector.

 

 

Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing