, Neuromarketing
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

Neuromarketing

Wat is Neuromarketing?
Neuromarketing is een relatief nieuw vakgebied waarbij medische technieken uit de neurowetenschap worden toegepast binnen het marketing vakgebied.

Neurowetenschappers houden zich bezig met het in kaart brengen en de werking van de hersenen.  Binnen het marketing vakgebied is het van belang de klant te begrijpen. Door de reacties op communicatie uitingen te onderzoeken en in kaart te brengen kan er een betere afstemming ontstaan tussen vraag en aanbod.

Hoe werkt Neuromarketing?

Wija


Voorbeelden van Neuromarketing:

1. EDEKA Weihnachtsclip - #heimkommen (Commercial)

2. John Lewis Christmas Advert 2015 - #ManOnTheMoon (Commercial)


Hoe zetten wij Neuromarketing in voor onze klanten?

Voorbeeld:
Wij ontwikkelden en beheren de Facebook pagina voor een bekend landelijke leverancier van infrastructuur werken. Deze leverancier levert met name fietspaden en wandelpaden die gemaakt zijn van een halfverharding. Nu kan deze klant de technische eigenschappen zoals de druksterkte, mengverghouding, laagdikte en de slijtvastheid van de gebruikte grondstoffen uitmuntend omschrijven en benoemen, echter weet de eigenaar van het bedrijf ook dat hij met deze "technische informatie" geen 1000 likes op zijn Facebook gaat halen.

Daarom ontwikkelden wij op basis van Neuromarketing een heuse Wandel en Fietspaden pagina die het daadwerkelijk gebruik van de paden beschrijft. Daarbij geeft de Wandel en Fietspaden pagina tips en advies aan de gebruikers van de pagina. Inmiddels is de recent ontwikkelde pagina een groot succes. Dit komt volledig door de content ontwikkeling gebaseerd op neuromarketing. Waarbij het aantal likes verder is gestegen van 90 likes tot meer dan 1900!

Wija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook weten hoe neuromarketing kan worden ingezet voor uw bedrijf of organisatie?
Neem contact met ons op en wij bespreken het graag met u, in een geheel vrijblijvend gesprek .

Contact Wija Internetmarketing

 

 

Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing