, Waarom een betrouwbare hosting zo belangrijk is
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

Waarom een betrouwbare hosting zo belangrijk is

Zorg ervoor dat uw website en webshop 100% correct geregeld en beheerd wordt.
Twijfelt u hierover neem dan contact met ons op.

U heeft een website waar u trots op bent. Misschien is er zelfs een mooie webshop aan gekoppeld. Er loopt een actie waar u echt mee blijkt te scoren! Kortom, u bent een succesvolle internetondernemer. En dan, plotseling, out of the blue: paniek!


We schetsen als voorbeeld vijf horrorscenario’s die zich elke dag bij ondernemers voltrekken, als… de hosting of provider geen beheer aanbied (updates, beveiliging, backups en services).

Scenario 1: Uw website is plotseling onbereikbaar!
Boze klanten bellen dat uw website onbereikbaar is. Wat gaat u doen? Natuurlijk, eerst bellen met de websitebouwer. Hij kan het vast en zeker oplossen. Na verschillende belpogingen wordt de telefoon gelukkig opgenomen. Maar helaas. Hij kan u niet helpen. Hij is slechts een websitebouwer. Zijn advies: ‘Probeert u het eens bij uw provider.’

P r o v i d e r? Wat is dat? Wie is dat? Hoe kan ik hem bereiken? Intussen tikt de tijd door. Nog meer boze klanten bellen. Bestellen via de webshop is onmogelijk. Uiteindelijk komt u erachter wie de provider, de hostingpartij van uw website is. Snel het nummer ingetoetst. Helaas, geen meelevend mens aan de lijn. U mag een voicemailbericht inspreken, of, erger nog, een ingesproken bandje afluisteren. Uw frustratie stijgt. Mailen dan maar. Mooi, er komt direct een reactie op uw mail met, en dat is dan weer jammer, een ticketnummer. Het ticketnummer geeft aan wanneer u aan de beurt bent. A a n d e b e u r t bent!!!! Ja, u leest het goed. Er rest u niets anders dan machteloos afwachten tot de heren deskundigen bereid zijn u te helpen. Intussen is uw website en webshop totaal onbereikbaar.
Wilt u dit niet (meer) beleven? Klik dan hier voor informatie om altijd bereikbaar te zijn, 24/7!

Scenario 2: Trage website
Wat was u blij met die mooie website toen hij werd opgeleverd! In de testomgeving was hij supersnel. Maar nu bellen klanten dat de website ergerlijk traag is. U gaat er achteraan en wat blijkt? Uw website wordt gehost in een ‘shared omgeving’, dat wil zeggen: uw website moet zijn serverruimte delen met andere websites. En zodra een van die andere websites veel bezoek heeft, is dat jammer voor u. U bent op dat moment gedegradeerd tot een trage website! Fijn!
Dat wilt u toch niet! Klik hier voor informatie om dat te voorkomen.

Scenario 3: Google geeft u niet de posities die u zijn beloofd!*

U heeft veel tijd en geld gestoken in een mooie website en een mooie webshop. U hebt alle adviezen opgevolgd van de zoekmachinedeskundigen, en toch… toch krijgt u net niet die posities in Google die u voor ogen had. Wat blijkt? Uw provider heeft Google Analytics geïnstalleerd. Dat betekent dat uw klanten een Cookiemelding krijgen, iets wat ze toch als hinderlijk ervaren. Bovendien vertraagt Google Analytics de snelheid van uw website. Google signaleert dat en beoordeelt daardoor uw website als trager en minder relevant. Gevolg: een lagere positie op de ranking in Google.
Daar zit u niet op te wachten. Klik hier voor informatie hoe u dezelfde statistieken krijgt als Google Analytics, maar dan wel met een goede positie en zonder die hinderlijke vertraging. 
*Bron: Emerce – Nr. 137, Februari 2015

Scenario 4: (Gedeelte van) de website is ‘verdwenen’
U bent lekker bezig met het onderhoud van uw website. U hebt een paar mooie nieuwe teksten aangemaakt en er een paar schitterende foto’s bij geplaatst. U bent reuze benieuwd naar het resultaat op de “voorkant” van uw website. En dan, ineens, komt uw website geheel of gedeeltelijk niet meer te voorschijn op uw beeldscherm. Wat te doen? Even bellen natuurlijk met uw provider. Die heeft vast nog wel een kopie of back-up. Helaas. Er is geen back-up aanwezig. ‘Dat had u van tevoren moeten aangeven; u had ruimte daarvoor moeten inkopen.’
Dat wilt u toch niet beleven! Klik hier voor informatie om dat nooit te hoeven meemaken

Conclusie:
Zorg ervoor dat uw website en webshop 100% correct geregeld en beheerd wordt. Kies daarvoor een betrouwbare hosting/provider. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring. Naast ons hypermoderne serverpark in Hoogersmilde hebben we eenzelfde opstelling in Berlijn; alles is dus dubbel uitgevoerd om u 365 dagen per jaar 24/7 bij te staan.

 

Klik hier voor een afspraak

 

 

 

 

Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing