, Zo’n tomaatje! Over Biotech en draaischijftelefoons
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

18-01-2016......Zo’n tomaatje Over Biotech en draaischijftelefoons

Gastblog van 2 onderzoekers die de opleiding van Lara en Wija "

Hoe ga je het debat aan? En hoe ga je bloggen ?" hebben gevolgd.

 

Zo’n tomaatje!

Over Biotech en draaischijftelefoons...

Vorige week t journaal gezien? Van vlees ga je dood!

De zaterdag erop sta ik op de markt, oog in oog met een knalrode, smakelijke, tomaat. Heerlijk op een hamburger..., maar daar ga je dus van dood. De rest van de schijf van vijf is ook al niet meer wat t geweest is dus hoe zit t dan met tomaat?

Ik vraag t de tomaat: tomaat; wie ben jij, waar kom je vandaan? Waarom ben je zo rood? Ben jíj eigenlijk wel gezond?

Wija

Het antwoord is verrassend: deze tomaat is het nieuwste van t nieuwste, iedereen wil m hebben, hij heeft een eigen twitteraccount en is trending! Zijn ouders zijn niet meer te krijgen, een schimmel vrat ze levend op en er waren veel bestrijdingsmiddelen nodig om ze toch te telen. De rest van de familie leed ook aan dit euvel, alleen een verre neef was resistent. Deze nieuwe tomaat, en al zijn broers en zussen, zijn nu ook resistent, dankzij een dokter uit Wageningen. Ze zijn rood, lekker, gezond EN resistent, dankzij het resistentiegen van die neef. Bestrijdingsmiddelen zijn niet meer nodig! Héérlijk met een beetje olijfolie, peper, zout, mozarella, basilicum en geroosterde pijnboompitjes.

 

De moraal van dit verhaal? Mooie, gezonde, duurzaam te produceren, lekkere en betaalbare tomaten, aardappels, sla, etc. worden gecreëerd door moderne plantenveredelaars. Mensen met hart voor hun vak en hun producten. Als wij, consumenten, graag lekkere, duurzaam geproduceerde rode, oranje, gele, paarse, sappige en gezonde groenten en fruit willen eten dan moeten we die veredelaar toch ook een goeie, moderne gereedschapskist gunnen! U wilt toch ook geen vaste telefoon met draaischijf, typemachine of kolenkachel meer? Plantenveredeling levert een belangrijke bijdrage aan verduurzaming van de voedselproductie. Biotechnologie is op zijn beurt belangrijk gereedschap voor onze veredelaar. Laten we daarom open staan voor de mogelijkheden die dit biedt in plaats van biotech rücksichtslos te verketteren in de media. Niet overtuigd? Vraag t baby Layla! Vlees staat nog steeds in de schijf van vijf en af en toe een hamburger, met tomaat, is echt geen doodzonde. Eet smakelijk!


Dit is een blog van 2 onderzoekers die de opleiding van Lara en Wija
" Hoe ga je het debat aan? En hoe ga je bloggen?" hebben gevolgd.

 

Contact Wija Internetmarketing

 

 

 


Blog

03/15/2018Team Agro
01/30/2018......Actueel
Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing