, ....VNO-NCW reis naar IJsland & New York (03-10-2016)
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

10-03-2016....VNO-NCW reis naar IJsland & New York

Graag deel ik ervaringen van de onvergetelijke reis die ik begin oktober met een aantal ondernemers van de VNO-NCW naar IJsland en New York heb gemaakt.

De samenstellers van het programma verdienen een groot compliment. De reis was een perfecte mix van zakelijkheid en bezienswaardigheden. Verder wil ik alle medewerkers die zich zo hebben ingezet voor het slagen van deze reis hartelijk danken, in het bijzonder Rientjes & Partners, en met name Marjolein Smeenk voor de organisatie. Wat hebben we veel opgestoken van de fantastische gidsen in IJsland en New York! En natuurlijk zorgden mijn reisgenoten, leden van VNO-NCW Midden, voor een heerlijke sfeer; jullie waren een fijne en gezellige groep! Nogmaals dank allemaal voor alles, het was een heel bijzondere en inspirerende ervaring


Update dag 5, Laatste dag in New York. Bezoek aan Central Station en het 9/11 memorial

Central Station
Central Station staat bekend als station, ontmoetingsplaats en filmset in diverse Hollywood-producties. Per dag komen hier meer dan 575.000 bezoekers. Onder het station zijn tientallen restaurants en pubs te vinden, alsook het metrostation Grand Central-42nd Street.

NY   NY   NY

 

 

 

 
9/11 memorial
Een bezoek aan het monument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Het is ontworpen door Michael Arad en werd gebouwd op de plaats waar voorheen de Twin Towers stonden. Twee laaggelegen waterbakken markeren precies de plaatsen waar vroeger de torens stonden. Op verjaardagen ontvangt nog steeds elk slachtoffer een witte roos op zijn of haar naam. Werkelijk indrukwekkend.
NY   ny   NY

 

 

 ny   ny   NY

 

 

 

 

 

Update dag 4, Liberty Island
De dag begonnen met een bezoek aan het pronkstuk van New York, Liberty Island met het Statue of Liberty (Vrijheidsbeeld).

Wija bij Vrijheidsbeeld


Ellis Island

Vervolgens verder in de roots van de meeste Amerikanen gedoken op Ellis Island (immigratie-eiland). Het eiland deed dienst als grenspost voor miljoenen immigranten die naar de VS kwamen om "The American Dream" te verwezenlijken.

Ellis Island hall
Een op de drie Amerikanen heeft zijn roots op Ellis Island. De bovenstaande foto geeft de registratie ruimte weer. Hier vond een controle plaats of je gezond was; daarna werd je geregistreerd. 1% van de immigranten werd in verband met ziekte zelfs teruggestuurd.

Ellis Island
In ditzelfde gebouw een foto van de eerste binnenkomende emigranten, een foto die mij raakt. Teksten als “Be Loyal” en vrouwen gezamenlijk werkend aan de Amerikaanse vlag tonen een indrukwekkende vorm van inburgering.

Wallstreet
Wallstreet Wallstreet Wallstreet
(Klik op de foto voor een vergroting) Links: George Washington de 1e president van Amerika. Op deze trap is hij tot president "gekozen". Rechts: Zomaar even met de auto Wallstreet over rijden is onmogelijk; e.a. is goed beveiligd en bewaakt.

Foodtrucks
Overal in de stad kom je foodtrucks tegen. In Amerikaanse films zie ik altijd mensen hier eten bestellen en nuttigen en zowaar, ze zijn er echt! Tussen de middag staan de mensen in rijen te wachten om hier hun eten te bestellen. De variatie is groot, van koffie, saté tot heerlijk vers fruit.
NY Foodtrucks


Update dag 3, Times Square Broadway Tour, New York bij nacht

Gearriveerd in New York voor een nachtelijke tour over Broadway.

Update dag 3, Vervolg reis IJsland

Harpa is een groot concert- en congrescentrum in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Met de bouw werd begonnen in 2006, maar door de kredietcrisis die IJsland in 2007-2008 extra hevig trof (u kent het ICESave bank verhaal nog), werd de bouw stilgelegd en het zag ernaar uit dat de bouw nooit afgrond zou worden. Uiteindelijk werd besloten het prestigieuze gebouw toch te voltooien. Met een moderne architectuur attractie als resultaat. Onderstaand alleen al een foto van het plafond en de wanden van het concert centrum.

Harpa concert centrum Jacco en Wija    Harpa concert centrum IJsland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visverwerken 2.0
Bezoek aan Iceland Ocean Cluster. Middels een "walk and talk tour" kregen we een introductie tot de IJslandse visindustrie en de hieraan gerelateerde producten, zoals: DROPi visolie, BREKI gedroogde vis en zelfs de kwaliteitschocolade van Omnom.

Bijzonder is dat 100% van de gevangen vis gebruikt wordt. Op de 1e foto zie je de vis met daaromheen alle verschillende producten die van de vis gemaakt worden. Op de detailfoto zie je visleer, we zagen een prachtige jas van visleer, hoe bijzonder is dat!
Het is een heel duurzaam proces maar bovendien marketingtechnisch een formidabel concept. De vis wordt niet verkocht aan de industrie die de grote winsten maakt, maar verwerkt en rechtstreeks verkocht aan de klant. Je begrijpt dat ook de visser nu een betere prijs ontvangt. (agrarische inspiratie voor onze Nederlandse boeren?).

Duurzame visverwerking in IJsland    Kleding van vissenleer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update dag 1 & 2, Aanvang reis IJsland

Voordat we doorvliegen naar New York, eerst een tussenstop in het prachtige IJsland. In IJsland bezochten we een aantal spectaculaire highlights.

Zaterdag 01 oktober: Een ontspannen begin van de reis. Een bezoek gebracht aan de Blue Lagoon, één van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland. Een geothermisch bad, rijk aan mineralen. Het water is comfortabel warm: 36-39 graden Celsius.

Blue Lagoon

 

 

 

 

 

 

(Klik op de foto's om te vergroten)

Zondag 02 oktober

Een bezoek gebracht aan de Fridheimar Greenhouses. In deze kassen, waar men gebruik maakt van geothermische energie, worden gedurende het hele jaar tomaten verbouwd.

Greenhouse Fridheimar

 

 

 

 

 

 

Golden Circle Tour

Geysir, een warm geothermisch gebied in de Haukadalur-vallei. Vanwege het feit dat de warmte uit het diepste van de aarde in dit gebied kan opstijgen naar de oppervlakte, vinden hier verschillende geothermische activiteiten plaats. Zoals te zien is in de onderstaande video.

Gullfoss, de Gouden Waterval
Door de grote hoeveelheid verneveld water die er ontstaat in deze waterval, wemelt het er van de regenbogen. Hieraan dankt de gouden waterval haar naam.
  Waterval Waterval

 

 

 

 

Thingvellir National Park
De plek waar duidelijk zichtbaar is dat de tektonische platen waar Europa en Amerika op liggen uit elkaar bewegen. Dit "gat" wordt elk jaar 2cm groter. Het is de enige plek op aarde waar dit op land zichtbaar is. (De overige 'gaten' liggen allemaal in de oceaan en zijn niet zichtbaar.)

Thingvellir Thingvellir

 

 

 

 

 

 

En nu wordt de reis vervolgd naar New York, waar ik uiteraard ook benieuwd ben naar de presidentsverkiezingen.

Wija

Blog

03/15/2018Team Agro
01/30/2018......Actueel
Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing