, Vergroot je bereik, start een blog
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

07-07-2015......Vergroot je bereik, start een blog

Dorien Dierssen

Gastblogger:
Dorien Dierssen

Uren kan ik doorbrengen op het internet. Er is zoveel te zien en te lezen. En ik ben niet de enige die dit doet, wereldwijd zijn er  maar liefst 3 miljard internetgebruikers. Een uitstekende kans dus om jouw bereik te vergroten en de wereldbevolking op de hoogte te brengen van jouw bestaan als persoon of bedrijf. Hoe je dit doet? Door middel van een blog!

 

Bloggen met een doel


Bloggen is inmiddels een echt beroep. Er zijn bloggers die er hun brood mee verdienen (lees: een flinke, behoorlijke boterham met kaviaar). Zij halen hun inkomsten uit grote adverteerders met wie zij in zee willen gaan. Wanneer je zelf ook ideeën hebt om een blog te beginnen, dan moet je jezelf goed afvragen wat je doel is hiervan. Maandelijks duizenden euro's aan advertentiegeld binnenhalen is natuurlijk erg leuk, maar dit moet niet de eerste insteek zijn om een blog te starten. Je zult een concreet plan nodig hebben waarin je voor jezelf onderbouwt wat jij aan de wereld wilt gaan vertellen. Daarnaast is het belangrijk dat je het leuk vindt om te schrijven en hier ook energie uit haalt. Ik ben zelf jaren geleden begonnen als redacteur voor een schoolkrant. Pittige teksten en een beetje tegen het systeem schoppen waren mij niet vreemd. Ik had lol in wat ik deed en kreeg veel enthousiaste reacties. Tegenwoordig blog ik voor WerkVersterkers.nl. Dit is een online platform voor werkzoekenden. Ik schrijf graag over hoe ik mijn dagen gevuld heb in de tijd dat ik werk zocht en ik hoop hiermee andere mensen te inspireren.

Een goed onderhouden blog kan al gauw duizenden volgers opleveren waaruit hele interessante dingen kunnen voortvloeien. Zover ben ik nog niet, maar ik sluit niet uit dat er ooit een blog op mijn naam komt. Tot die tijd vind ik het een leuke bezigheid om mijn ideeën op papier te zetten en te delen met iedereen die het maar wil lezen.

Wija

 

Is bloggen moeilijk?


Bloggen is zeker geen hogere wiskunde. In feite kan iedereen het! Het is wel belangrijk dat je de Nederlandse (of Engelse) taal uitstekend beheerst en weet hoe je op een boeiende manier iets kunt vertellen. Het moet voor de lezer leesbaar zijn en goed te begrijpen. Een grapje is vaak een goede manier om je verhaal kracht bij te zetten. Tot hier heb ik die overigens nog niet gemaakt. Als bedrijf is het ook interessant om te gaan bloggen. Je kunt één of meerdere medewerkers hun ervaringen laten delen met de buitenwereld. Hiermee ben je als bedrijf persoonlijker en makkelijker te bereiken. Mensen kunnen zich gaan identificeren met de organisatie. Het leuke van bloggen is dat mensen je willen volgen, mits je blog leuk genoeg is. Hiermee trek je extra mensen naar je website wat uiteindelijk kan resulteren in meer omzet en winst.

 

Blog tips


Zoals ik al eerder schreef, is het hebben van een doel essentieel. Zonder doel geen blog. Daarnaast is het zaak om je blog up to date te houden. Wanneer je merkt dat je verhaal goed gelezen wordt, zorg er dan voor dat je een nieuwe schrijft. Je kunt dit eens per week doen, of elke dag, maar hou wel een bepaald ritme aan. Wat ook erg belangrijk is, is om je lezers te betrekken bij wat je schrijft. Mensen vinden het nou eenmaal leuk om hun mening te geven over dingen, ga met ze in gesprek. Het is ook zeker verstandig om te vragen wat je lezers willen lezen. Op deze manier kun je inspelen op hun behoeften en kun je uiteindelijk je bereik nog meer vergroten! Succes!

Dorien

 

Auteur en gastblogger: Dorien Dierssen
Doel: Tips om een eigen blog te starten
Meer blogs van Dorien:
https://www.werkversterkers.nl/blog/vrijetijdsmanagement

Contact Wija Internetmarketing

Blog

03/15/2018Team Agro
01/30/2018......Actueel
Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing