, Werkervaringsplaats: een school zonder collegegeld te hoeven betalen
Denk strategisch, niet instrumenteel
Zoek

04-15-2015……Werkervaringsplaats: een school zonder collegegeld te hoeven betalen

Hallo, mijn naam is Frohar Zafari, ik ben 24 jaar oud en woon in Beilen. Sinds juni ben ik afgestudeerd als journaliste, maar het valt niet mee om een baan te vinden.. Mijn vele sollicitatiepogingen hebben weinig vruchten afgeworpen en daarom besloot ik om over te gaan op plan B: een werkervaringsplaats. Deze mogelijkheid heb ik bij Wija Internetmarketing gekregen. Ik werk hier inmiddels twee weken. Het is een plek die bij me past: een klein groepje collega's in een sfeervol pand. Ik voel me hier op mijn gemak en heb niet het gevoel dat ik een “nummertje” ben. De bereikbaarheid is helaas wel minder, maar gelukkig heb ik de “world´s greatest dad” die me zoveel mogelijk brengt en ophaalt. Als mijn vader niet kan, dan kan ik altijd nog meerijden met mijn collega Miranda.

Frohar Zafari

 

Bij Wija werk ik drie dagen in de week. Ik krijg zoveel mogelijk leerzame taken. Op mijn eerste werkdag heb ik me ingelezen en kreeg ik vragen die ik moest beantwoorden over het bedrijf. Op die manier kwam ik spelenderwijs steeds meer te weten over wat het bedrijf kan betekenen voor haar klanten en wat haar kernwaarden zijn. Ik heb ook rapporten nagekeken op taal- en spelfouten. Door deze rapporten te lezen, zag ik wat mijn collega's precies op het internet onderzoeken voor een klant.

In mijn eerste week kregen we een presentatie van Wija over wat het bedrijf precies doet en vorige week mocht ik een workshop Contentmarketing bijwonen. Wat deze workshop extra leuk maakte was de demonstratie van Bonique Joling. Ze filmde met haar drone het pand vanuit de lucht. Meer weten? Klik hier. Tevens had ik het genoegen dat ik naast de vrouw zat wiens bedrijf onder andere de naametiquettes in Europa heeft laten afdrukken die op de Coca Cola-flessen staan.

Uiteraard horen de klusjes er ook bij, hier krijgt elke beginnende werknemer mee te maken. Zoals mappen herorganiseren, de vaatwasser in- en uitruimen en koffie en thee zetten voor gasten. Het is voor geen enkele beginnende werknemer de meest favoriete bezigheid, maar deze klusjes zijn belangrijke taken. Mappen horen bijvoorbeeld georganiseerd in de kast te staan, de keuken moet geen bende worden en bezoek moet op een gastvrije wijze ontvangen worden. Mocht ik later een leidinggevende functie bekleden, dan weet ik hoe belangrijk deze wat “eenvoudige” klusjes zijn.

Zoals ik het zie, zijn er twee manieren om een werkervaringsplaats te bekijken. De eerste is om het te zien als een verplichting of een last. Een ´het moet maar´- instelling. Je krijgt er namelijk niets voor betaald. Je kan er echter ook voor kiezen om een werkervaringsplaats te zien als een soort school waar je colleges (workshops) krijgt zonder collegegeld hiervoor te hoeven betalen! Als je dan toch op het punt komt waar een werkervaringsplaats de beste mogelijkheid is, dan is het beter om de tweede optie te kiezen toch? Tenminste, dat heb ik wel gedaan.

 

Neem hier contact met ons op

Blog

03/15/2018Team Agro
01/30/2018......Actueel
Wija Internetmarketing Wija Internetmarketing